Jordi Morera
0
Carregant...

La meva història

La meva vida ha donat moltes voltes...

Una forma de vida

L’art a partir de la creació plàstica és per mi una forma de viure que necessito com respirar, menjar... La disciplina de crear m’ajuda a estar en contacte permanent amb la natura i amb la resta del món social.
Per mi és com una crossa que m’ajuda a entendre’m i a traduir emocions que em trasbalsen, ha estat sempre un eina insubstituïble.

Descobriment artístic

Vaig néixer a Barcelona, l'any 1956, on vaig viure fins als 9 anys. Tot va començar a l'internat dels "josepets" de Tortosa, on vaig passar 5 anys internat. Durant aquells anys d'adolescència, a les classes de plàstica, vaig descobrir l'art i van començar les meves etapes d’experimentació i inquietuds artístiques.
Vaig tenir la sort de tenir bons professors de música i plàstica que em van animar a crear, equivocar-me i aprendre.
Als 14 anys em van regalar les meves primeres pintures, les quals em van permetre iniciar a desenvolupar les meves aptituds artístiques.
Als 15 anys vaig tornar a Barcelona per treballar dins d'una oficina. Compaginava aquell treball amb els estudis de batxillerat científic nocturn.

Bateig artístic

L’aprenentatge de l’art m’acompanya al llarg del meu periple vital.
Als 18 anys, em vaig apuntar a dos cursos de l'escola d'arts i oficis de dibuix i pintura a la Llotja de Barcelona, fins que als 21 anys em van cridar per fer el servei militar obligatori.
El servei militar no va interrompre la meva inquietud artística.
Una sèrie d'aiguades realitzades en el meu temps lliure va cridar l'atenció del responsable de l'associació de CERES-Ceuta i em va demanar que realitzés la meva primera exposició al centre cultural Ceres de Ceuta (1976).
Considero aquell període com el meu bateig artístic, ja que vaig realitzar moltes aiguades, aquarel·les i tintes xines que vaig guardar en una carpeta, fins que un professor d’Arts plàstiques ho va veure i em va dir que allò s'havia d'exposar.

Docent i artista

Com sabia que no podia viure exclusivament de l'art, vaig començar la carrera de pedagogia i vaig fer un post-grau de la UAB en arts plàstiques, el qual va fer possible el poder donar classes de plàstica, dibuix i pintura, durant més de 20 anys a l'institut IES Torredembarra.

Art contemporani


La tradició de les diverses civilitzacions m’han ajudat a expressar la bellesa i conceptualitzar l'art contemporani, a qüestionar els cànons per resoldre els meus propis reptes.
M’he deixat influenciar per les diferents avantguardes de l’art contemporani (arte povera, abstracció informalista, expressionisme, etc.)sense oblidar els meus inicis i arrels de formació tradicional.

Estil propi i experimentació

Al 2000 em vaig presentar al certamen Pere Romeu i em vaig emportar el premi, el qual em va motivar amb la meva labor artística.
És llavors quan vaig començar a crear el meu propi món creatiu, obres amb tècniques més pròpies, amb calç, fustes, olis i collages.
Em considero un artista plàstic que, partint de materials de tot tipus, he convertit el meu periple artístic en una recerca i experimentació constant.

Actualment

Avui en dia, entre les meves activitats, l'ART ocupa un lloc íntim i sempre necessari.

VEURE
Tancar