Jordi Morera
0
Carregant...
Col·lecció 03
La calç
Jordi Morera
- 2021
Morera

Introducció

La calç és un material noble que surt de la terra. Durant segles ha estat un material utilitzat per diferents civilitzacions en les tècniques de construcció.
El blanc de calç és un dels pigments de més llum que ens regala la natura.
La meva experimentació va consistir en trobar modus d'adhesió no solament al mur, sinó llenços, per tal de donar una seguretat màxima.
La TÈCNIQUES MIXTES amb calç permeten integrar el color a través del pigment amb pols, líquid, l'oli, resines acríliques, etc. Permet barrejar amb sorres i pols de marbre donant vida als llenguatges figuratius i/o abstractes.

Com diu la historiadora d’art Anna Merino: ”Morera treballa com un pagès o mariner. Recull allò que la vida i la natura li ofereix i ho modela en la seva obra plena de CALÇ”.

De la pedra seca a la platja. Dels òxids de ferro als blaus profunds de la mediterrània.La calç

Les obres

Exposicions

1998- Inici Experimentació calç i pigments

La primera etapa amb calç hi ha una temàtica central figurativa: el mar amenaçat per la construcció desaforada. També el paisatge proper de la mediterrània i els seus espais de llibertat. Del roquer als muntanyans en una visió onírica i simbòlica alhora.


2003- Exposició "Escletxes"

A l’Ajuntament d'Altafulla.
L'informalisme abstracte em va ocupar uns anys de la meva recerca,fruit d'aquesta inquietud van sorgir quadres d'una abstracció híbrida amb signes que dialoguen amb l'abstracció pura.

2004- Exposició "Matèria"

A la Sala Nexus de Torredembarra.

VEURE
Tancar